domingo, 8 de noviembre de 2015

El mobile learning i apps educatives

És evident que les noves tecnologies (ara potser ja no tan noves, són més actuals que una altra cosa) estan presents en el nostre dia a dia. Tinguem l'edat que tinguem, sigui quina sigui la nostra professió, etc. Perquè abasten des de les televisions, que estan a les cases de les persones grans fins als nens més petits, que utilitzen amb una facilitat sorprenent qualsevol aparell electrònic que els posem a les mans (Smartphones, tablets...). 

Per aquesta raó, és important que l'educació s'actualitzi i introdueixi les TIC com una eina més per ensenyar. Podem destacar el Mobile Learning, ja que pot ser molt útil per fer d'una metodologia educativa. La seva utilitat és la de potenciar la capacitat creativa dels nostres alumnes, que aprenguin a relacionar conceptes, que tot i estar fora de l'aula, el mestre i l'alumne puguin estar sempre en contacte, igual que ens podem comunicar amb els mateixos companys de la classe o amb qualsevol persona de qualsevol part del món. 

Però si decidim introduir les noves tecnologies en la nostra ensenyança, tenim el deure d'estar formats especialment per això, estar al corrent de les seves actualitzacions i utilitzar-les nosaltres també per al nostre dia a dia. Per tant, podríem dir que és necessari que ens anem formant contínuament en aquest aspecte, perquè si volem que els nostres alumnes aprenguin a través d'aquesta eina, tenim l'obligació de saber-les utilitzar correctament. 

Els alumnes també hauran d'aprendre a utilitzar-les correctament. Sí, han nascut amb una pantalla a la cara i saben fer servir més que ningú aquests aparells, però ens referim a què han d'entendre quan han d'utilitzar l'ordinador per jugar o entretenir-se i quan l'han d'utilitzar per a fer la feina de classe. Aprendre a no distreure's jugant als videojocs mentre fa la feina, o estar al Facebook, etc. 
Aquest aprenentatge està a les seves mans i a les nostres, que els haurem d'ensenyar a prioritzar quan toca treballar i quan toca jugar. 

Quina repercussió econòmica tindrà? Els nens que tinguin recursos, podran portar el seu aparell electrònic, però els que tinguin més dificultats, se'ls hi cediran aquests aparells. També, tindrem la possibilitat de tenir un material escolar de millor qualitat i tenir més capital pels aparells institucionals. 

En definitiva, creiem que és un bon mètode i una bona eina, si la sabem utilitzar bé tots: els professionals docents i els alumnes.





No hay comentarios:

Publicar un comentario